2017

Årets Alumner 2019

Näringslivsprofilerna Louise Mackegård Evensen och Vahid Zohali har utsetts till Årets alumner 2019 vid Mittuniversitetet. Priset delas ut i samband med Akademisk högtid då pristagarna också håller varsin föreläsning.

− De är värdiga och viktiga ambassadörer som båda gjort inspirerande, om än helt olika, resor fram till de framträdande positioner de har idag. Det är alltid lika glädjande när vi ges möjlighet att lyfta fram utmärkta förebilder för nuvarande och blivande studenter, säger Eva Dannetun, Mittuniversitetets prorektor för utbildning.

Vahid Zohali är idag VD på DXC Technology, ett av landets största IT-tjänsteföretag. Han kom som flykting från Iran till Härnösand som 17-åring. Vid 25-års ålder läste han systemvetenskap på Mittuniversitetet och flyttade sedan till Stockholm där han började sin resa inom IT-branschen. 2017 nominerades han till Årets chef och är idag också en uppskattad föreläsare via Talarforum.

Vahid Zohali får utnämningen Årets alumn 2019 för sitt engagemang och ambassadörskap för Mittuniversitetet och för att hans egen historia visar att det är möjligt att uppnå det man önskar.

Louise Mackegård Evensen är idag hotell- och HR-chef på designhotellet Copperhill Mountain Lodge i Åre. Hon har gjort resan från säsongsarbetare i fjällvärlden till hotellchef där hon nu ansvarar för 70-talet anställda. Louise examinerades från personal- och arbetslivsprogrammet 2012 och beskrivs som en tydlig, rak och inspirerande ledare.

Louise Mackegård Evensen får utnämningen Årets alumn 2019 för en snabb karriär som inspirerar andra studenter där hon omsatt sin kärlek till den jämtländska fjällvärlden till affärsutveckling i hotellbranschen.

Utnämningen Årets alumn delas varje år ut till en kvinna och en man. Kriterierna för priset är bland annat att personerna ska vara goda ambassadörer för Mittuniversitetet och vara en förebild för våra nuvarande och blivande studenter. 

Prisutdelningen sker i samband med Mittuniversitetets akademiska högtid i Sundsvall där pristagarna håller varsin föreläsning.
Tid: fredag 11 oktober 2019, 10.00-12.00
Plats: Grönborg, Mittuniversitetet, Sundsvall
Anmälan till föreläsning och prisutdelning kan göras här: https://fus.miun.se/event/arets-alumner-2019/

 

Stäng